Härligt!!!

Underbart att springa idag! Gick oväntat lätt faktiskt.
Ingen aning hur långt jag sprang, men var ute i ca 30-40 minuter. Hade god lust att ta en längre runda men som sagt så ska jag ta det lugnt nu i början. Men både knän och benhinnor höll sig i alla fall... än så länge.
 
Låter härligt va? =)

Full rulle

För mig har det varit full rulle sen i morse. Va på körskolan kl 7 och sen direkt till jobbet. Kom precis hem, laddar upp med lite yoghurt med jordgubbar, vinbär, blåbär och krossade linfrön. När det lagt sig ska jag ut på en runda! Får väl se hur mycket jag orkar den här gången. Sen ska jag ut och övningsköra!

Men jag är inte riktigt sams med mina nya löparskor... Den där sulan jag fått är jättejobbig, blir jättetrött i foten av den!!! Men det är väl förhoppningsvis övergående... som min kloka mamma sa så är ju mina fötter bara vana att knata runt i Converse och ballerina skor. Foten är inte van att få stöd! Hon är så klok det är tur att jag har en mamma som kan lösa mina världsproblem =)

I går hann jag inte skriva ngt alls... När jag kom hem från jobbet mötte jag upp Helena. Hon hade med sig mat =) Supergod laxsoppa med saffran som Natta lagat! Riktigt mumsigt! Sen tog jag och Jani en lång kvällspromenad... och så helt plötsligt var det dags att sova. 

Dagarna går snabbt när man har roligt! 


Spegeljakt





Hittade en spegel i går som jag funderar på att köpa till sovrummet.
Den va ganska stor, så att man kan ställa den lutandes mot väggen. Snyggt, tycker jag!

Semesterfavorit


Gårdagens middag; mozzarella och tomatsallad. Mums!!!

Earth Hour slut - nu fotboll!





Här hemma var jag duktig och släckte ner alla lampor och stängde av allt som stod på stand-by.
Det höll ungefär i 10 minuter. För jag har ju en liten baby här hemma som är motståndare till allt gott man kan göra för planeten vi bor på. När jag tänt alla levande ljus och stängt av tv:n började han tjura.
Så tillslut fick han se Robinson i alla fall. Blir man trött eller på den lilla fjanten.

Men det förblir släckt hemma hos oss resten av kvällen. Bara tv:n får stå på. 

Nu är det dags för VM-kval. Håller alla tummar jag kan.
Men det kommer bli tufft.

Addicted

Har blivit lite smått beroende av sailor-stilen. Vitt, marinblått och rött. Rent, fräscht och snyggt. 
Maximal vår- och sommarkänsla!








Igelkotten har i och för sig inget med ovanstående att göra.
Men den är söt och praktisk och flyttade hem till mig i dag.

Nu är jag redo


I dag har jag varit och shoppat lite löpargrejor! Efter analys av både fossingar och löpstil fick jag prova en del skor som skulle passa mig. Tillslut blev det ett par! Men det är så ovant med löpardojjor. Man ska ha en större storlek än vanligt och så är de klumpiga! Men man vänjer sig väl. Köpte även sulor som man ska värma i ugnen innan man ger sig ut första gången och springer så att de formar sig efter foten. Och så blev det en långärmad tröja i sånt där konstigt material som man ska ha. Men den va lila så det fick gå för den här gången... Hade även turen att få hjälp i affären av en gammal Fria-elev! Så jag fick lite rabatt... Vi håller ihop vi gamla Fria-elever =)

Lite nya tröjor..



Lite nya träningskläder =) Det sägs ju att man inte ska träna löpning i bomull men det struntar jag i! Undra hur många hundra träningspass jag genomfört i bomulls t-shirt och det har fungerat alldeles utmärkt! Och så blir håret inte lika äckligt och flygigt!

Fina färger är det också!

I går gick träningen jättebra. Körde lugnt med 30 min löpning på bandet.
Skulle ju inte springa längre men jag var tvungen att springa 5 min extra i tänkt tävlingsfart. Skönt med en liten spurt i slutet av passet (jobbigt bara att behöva kalla tävlingsfart för spurt haha, men det är så det känns nu...) 
Men i dag har det inte blivit någon träning. Blir väl någon liten runda imorgon om jag nu hittar nya skor. Men ska vädret fortsätta vara på detta viset blir det ingen löpning utomhus.

Glad dag



Oj vilken suddig bild... inget batteri kvar i vanliga kameran så det fick bli mobilen!

Lite mellis innan träningen. Yoghurt med hallon, honung och krossade linfrön. Mums.

Har haft en lång dag. Upp tidigt för att hinna med en dubbellektion på körskolan innan jobbet... och så sen kväll på det. Men jag ska inte klaga för dagen har varit jättebra ändå! Vet inte riktigt varför men jag känner mig så glad!
Länge sen jag kände så. Härligt värre! =)

Dagens träningspass blir dock lugnt. Ska försöka springa i 30 min och hoppas på att knäna håller. I går kände jag av dem efter ca 20 min, men i dag känns det bra. Men jag ska va tålmodig och träna "rätt" och inte för hårt så att jag drar på mig någon skada.

I helgen ska jag iväg och investera i ett par riktigt bra löparskor! Då bär det av till Löplabbet. Hur kan man vara så löjligt ivirig över en sån sak? Ingen aning, men det är jag i alla fall.
 

Tröttis!

I dag har jag varit riktigt trött!! Vet dock inte varför...
Helt slut när jag kom hem så jag gick och la mig och sov! =)

Sen när jag vaknade var det bara att kasta i sig lite mat och sedan springa i väg till gymmet!
Lite duktig måste man ju va!

I morgon ska jag upp tidigt igen till bilskolan innan jobbet. Hoppas jag är pigg då eftersom jag sovit så mycket idag!


Dumma kalla konstiga väder


Sitter inne, tittar ut. Solen skiner. Dags för lunch. Oj nu blev det storm och iskallt. Suck.

Varm eftermiddagssol. Härligt! Klockan blir 17, dags att gå hem. Skönt. Men vad händer? Snöstorm. Ush!!!!!!

Är så trött på detta jädrans väder! Sol, vår, snö, isbjörnar, storm om vart annat....
 
Annars har väl dagen varit helt ok.

Såg precis nya Gossip. Herregud! Hur kan en serie bara bli bättre och bättre!?
Ge mig nästa veckas avsnitt - nu!!!

Nu är ungen och tränar. När han kommer hem ska vi ge oss ut i kylan. Fast det känns ju nästan som om man behöver dra på sig långkallingarna...

I morgon slutar jag tidigt! Ska direkt till doktorn med min onda rygg. Sen bär det av till gymmet. 

God kväll!

 


Härlig kvällspromenad

Här hemma har vi bestämt oss för att börja med kvällspromenader. Jätteskönt verkligen! I kväll va vi ute en timme och gick. Fantastiskt skönt att få lite frisk luft och rensa tankarna lite. Dessutom var det nog ganska bra för min envisa träningsvärk från i lördags som vägrar att ge sig. Känns bättre nu. I morgon ska jag springa igen. Ska bli så skönt! Ser verkligen fram emot det! 

Ush för snö...




Så här fina var träden i morse.

Men nu är det bara slask.
Ush för snö.

Vill ha vår!


Ska man så ska man

Jag har ju insett att om det nu blir så att det finns platser kvar till Riga så kommer jag inte klara 2 mil. Det är för kort tid kvar. Men om jag ändå ska börja löpträna så är det väl lika bra att sätta upp lite mer realistiska mål. Därför har jag anmält mig till Stockholm Halvmarathon och Midnattsloppet! Midnattsloppet (1 mil) lär inte vara ngt problem men halvmaran kan bli lite knivig. Men det känns kul att ha ett mål med träningen! 



Happy training, Madde!

Zebra!



Hur snygga är inte dessa skor från Giuseppe Zanotti?!

Snyggast är dyrast = sant.

Första rundan

Sammandrag tankar:

Efter 100 m: Yes, jag kan fortfarande springa! Åh, vad kul det är.

500 m: Det här går ju super. Sol i ansiktet och frisk luft. Livet är underbart! Jag kan nog springa hur långt som helst!

1 km: Lite jobbigt börjar det bli, men inga problem. Kanske blir en runda (á 2 km) till.

1,5 km: Vad händer? Vart tog mina ben i vägen? (Fortfarande optimistisk, fortsätter springa).

2 km: Benen är borta. Börjar gå, men benen kommer inte ihåg hur man går. De vinklar sig åt alla håll. Vad händer? Orkar jag inte ens gå!!!!???

Slutsats: Vägen till halvmaran känns oändligt långt borta just nu. Men, första löprundan är nu avklarad. Det är det viktigaste. Nu är jag i gång.

Ny frisyr och övningskörning

Nu är jag blondin igen... eller ganska blond i alla fall. Blev dessutom av med 10-15 cm hår. Men det blev bra faktiskt.. alltid lika nervöst att bleka håret för man vet ju aldrig vilken färg det blir, speciellt inte eftersom jag hade så mycket röda toner kvar i håret. Men det blev en jättebra färg!
 
Sen har jag övningskört. Först till Farsta i morse och sen nu på eftermiddagen. Fick köra GTI:n i dag! Vilken otrolig skillnad mot en "vanlig" bil... men det vore väl kanske konstigt om 250 hk inte gjorde någon skillnad! =) Jag som hade släppt tanken om att köpa en Audi S3... Ska nog köra pegutten i fortsättningen annars vill man väl aldrig köra en normal bil igen!

Nej nu ska jag ut och röra lite på mig (mycket motvilligt dock). Måste ju börja ladda inför Riga... Oj vad mycket projekt jag har nu känns det som. Måste börja med teorin på allvar dessutom.... annars blir det inget körkort innan sommaren!


Eh va?



Vad händer?! Måste kanske köpa löparskor?

Det man lovar ska man hålla var det nån som sa nån gång...
(obs! ska "bara" springa (?) halvmaran)

Äntligen





Äntligen var det dags! Som jag väntat!

Färg!!!



Det är så härligt med färg! Man blir så glad. Vårkänslor! Synd bara att det är svårt att få till det själv när det gäller inredning... Hittade den här bilden i nya HSB tidningen. Älskar verkligen den turkosa fåtöljen! Ännu ett bevis på att klassiker oftast är bäst! 

Ordinary monday...

I dag har det inte hänt mycket. Har bara varit hemskt trött.

Har lunchshoppat, men inte till mig själv.
Fick uppdrag av min kära mor att inhandla lite skönhetskräm (hon var också trött i dag tydligen...)
Beauty Flash Balm.
Klassiker är alltid bäst!


Efter jobbet var jag hos kiropraktorn.
Gjorde ondare än förra gången (hur det nu är möjligt).
Men det var bara att stå ut.

Efter det övningskörde jag hem. Ni får se upp!
Ser ni en liten peugeot som hoppar fram likt en känguru på vägarna så är det bara jag.








 

Lång söndag...

Den här söndagen har varit ovanligt lång faktiskt. Kanske bara för att jag var uppe tidigt och jobbade på förmiddagen. Resten av dagen har varit lugn. Skulle ha övningskört men det blev lite för många longdrinks i går så det blev inget.... blir i morgon istället. 

Har precis sett Slumdog Millionaire. Hade ganska stora förväntningar eftersom den fått så mycket bra kritik. Och jag blev inte beskviken för filmen var fantastisk! Om du inte sett den ännu - gå och se den!!!

 

Schlagerfinal!

I kväll blir det middag och schlagerkväll hemma hos svärmor. Var ett tag sen vi var där och hälsade på så det ska bli trevligt!!

Är dock lite orolig för själva finalen... operatanten eller ugglan kommer säkert att vinna. Men hoppas inte! Jag håller på Agnes och Alcazar. Eller vem som helst förutom de ovan nämnda. Inte för att jag tycker illa om ugglas låt, men det känns som helt fel forum!

Dock har jag haft en favvis som inte gick vidare. Vet inte varför jag gillar den, men jag antar för att man blir så töntig och glad när man hör den!!! Dessutom sjunger han på riktigt härlig svengelska; "Sviit kissing in de moonlajt lalala". Haha. Pappa och mamma frågade om det var något fel på mig och att vi omöjligt kunde vara släkt. Men... i går på middagen hemma hos dem så sa syrran att hon höll på dem och att det va så synd att de åkte ut!!! Haha... så här kommer låten, dedikerad till råttsingen!!!

 


God morgon!

Uppe tidigt som vanligt... förstår inte? Sitter och dricker te och kollar nyhetsmorgon, som är ovanligt flummigt idag.
 
Ska köra snart. Öva på det som min körlärare sa. Tråkigt men det är väl bara göra som han säger. På torsdag är det dags för traktorn igen. Jag vill inte ha den jag vill ha lilla pegutten istället. Den är liten men den är bra!   

Nej nu ska jag gå och väcka älskligen i vanlig ordning. Förstår inte hur han kan sova så mycket. Man förstör ju hela dagen!




Dagens lunch



Sallad med stora vita bönor, morot, rädisa, ruccola, pumpafrön och alfalfagroddar.
Dressing av olivolja, dijon, citron och hackad persilja.

Room with a view


Hur fantastisk utsikt har man inte om dagarna?

Ett klick borta... men får ändå inte...




Denna sjukt snygga jacka kommer från Topshop.

... shoppa. Men det är mycket svårt när en jacka som denna dyker upp.

Både billig och alldeles, alldeles underbar!

Halloumi!



Äntligen något på detox-menyn som var riktigt gott! Halloumi, körsbärstomater, ruccola och basilika med rödvinsvinäger. Fast jag förstår inte hur detta skulle kunna vara nyttigt??? Men men, gärna för mig =)

Uppe med tuppen

05.15 (!) ringde min veckarklocka i morse. Herregud jag som är van att gå upp 07.30... Hade körlektion kl 7 nämligen på körskolan. Men det gick jättedåligt att köra. Halt och snöigt plus att jag var så ovan med bilen. Det kändes som att köra en traktor, jag är ju van med en liten pegutt! Men men, fick lite att öva på och ovanan med att köra olika bilar ger sig väl med tiden antar jag. Men jag är fortfarande lite sur på att det gick så dåligt!!! Får kanske sluta vara så otålig och ivrig

Pappsen hämtade mig direkt efter jobbet för vi skulle ut och köra. Men vi struntade i det eftersom det är så halt på vägarna! Så nu är jag hemma och har tråkigt. Hoppas på tö i morgon och icke-hala vägar så att man får köra lite!

Nu ska jag laga lite mat. Hej svejs.

Aj, aj...

Kom precis hem från kiropraktorn! Fy vad ont det gjorde. Smärta! När man trodde att det inte kunde göra ondare så hittade hon en ny punkt.. Ska dit nästa vecka igen för hon hade inga snälla saker att säga om min rygg: den är sned, svankig (snyggt men dumt tydligen) och så har jag skolios (hur det nu stavas)! Så det är väl lika bra att lyda hennes order...

Lunchsoppan som jag åt idag var förresten hemskt äcklig. Konstigt för jag älskar sötpotatis och linser, men den kombon funkade uppenbarligen inte. Speciellt inte utan kryddor. Detox är nog inget för mig man får varken äta keso, ägg eller sushi! Men ska försöka med en ny detoxlunch imorgon och hoppas att den smakar bättre. Nu blir det keso med hallon och blåbär. Mums!



Detox it is

Morgondagens lunch:

Detoxsoppa

1 sötpotatis

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

5 dl vatten

1 dl linser (gärna beluga)

1 msk hackad bladpersilja

1. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Koka i vatten tills potatisen är genomkokt.

2. Koka linserna enligt anvisningen på paketet.

3. Mixa soppan. Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt koka upp.

4. Tillsätt linserna och strö på hackad persilja.





Recept från boken "Att gå ner i vikt och rena kroppen med Detox" av Ulrika Davidsson (Ica Bokförlag).


Veckans lista


Så här vill jag se ut i vår!


Chili choklad!



Fick choklad av syrran och hennes kille när jag fyllde år. Chokladtryffel med chilismak.
Absolut den godaste choklad jag ätit.
Chokladälskare: köp, köp, köp!!!

Bild: lapraline.se

Ögon!

Fick med mig en del små prover i paketet från Eleven. Ett av dessa var en ögonkräm från Mario Badescu som var helt fantastisk! Vill ha! Men måste tyvärr börja spara lite pengar till semestern... så det blir nog ingen ögonkräm för mig tyvärr.


Det rullar på...



Det rullar på som bara den med övningskörningen! Körde riktigt roliga kringelikrok-vägar idag =) Hela två timmars körning blev det!

Nu: eftermiddagsfika och nya ELLE (som visserligen kom igår men någon glömde visst kolla brevlådan...)

Lördagmorgon!

I dag vaknade jag i ottan.. lisen sov över och hon skulle upp och jobba tidigt, så jag gick upp samtidigt som henne. Men jag var ganska pigg faktiskt! Så nu sitter jag i soffan och äter lunch; stekta ägg, dricker rooibos te med rabarber och vaniljsmak och en mango/papaya smoothie. Mumsigt!

Har inga storslagna planer för dagen direkt, ska väl fixa lite här hemma och så ska jag övningsköra. Får väl se vad som händer. Nej nu ska jag gå och väcka festprissen så här länge får man inte sova i mitt hus ;)


Snark snark


 


Paket på posten!


Paket 1: Locktång från Björn Axén och rouge från Too Faced.


Paket 2: Muffinsformar till mina matmuffins från kakburken.se


Jobba, köra, jobba...

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket. Har bara jobbat och sen åkt iväg och kört direkt efter. Jag vill ha körkort nu nu nu! Att det är så mycket att lära... papsen har nog rätt när han säger att jag är för ivrig på vägarna. Men vem vill vänta på något gott? Inte jag i alla fall. Jag vill det jag vill och snabbt ska det gå.

Snart har jag i alla fall min första lektion på körskolan! Längtar verkligen det ska bli jättekul (nu låter jag som en 16 åring som precis får börja övningsköra haha)!
 
I dag fick jag besök av Millan. Det är inte så ofta man träffas tyvärr, men det är alltid lika trevligt när man väl ses. Jag fick blomstercheck i födelsedagspresent av henne och Malin. Det var mycket bra så att jag kan köpa fler blommor!!! Tack =)




Bild: interflora.se


Äntligen

Äntligen fick jag ge mig ut på vägarna! Jättekul att köra på riktigt. Men det var lite jobbigt när det blev mörkt för det va inte så mycket belysning på vägen vi körde. Ska kanske köra imorgon också men det beror lite på pappa. Men hoppas hoppas!

På lunchen idag sprang jag runt i lite affärer. Bytte min marinblå cardigan som jag äntligen hittade i rätt storlek! Sen köpte jag även nya leggings med dragkedja nertill, ett par från H&M i bomull och ett par från gina i ngt konstigt material. Plus en randig tröja!


Myströja H&M


Leggings från H&M


Maddes byxor

Matmuffins!



Fick en liten bok i födelsedagspresent av farmor som uteslutande handlade om bröd!
Boken är proppfylld med en massa goda recept på riktiga delikatesser...
Fastnade direkt för de goda recepten om matmuffins!
Speciellt ett med muffins som innehöll fetaost och bönor.
Måste prövas snarast!

Mums!

Det doftar fantastiskt gott..

...i lägenheten av blommorna jag fick i fredags! Dessutom ser buketten helt underbar ut fortfarande!




Tulpan-tips:



Ingen mindre än min pappa tipsade mig om att lägga isbitar i vattnet!
Detta ska göra att tulpanerna håller längre.

(Märker att jag borde skapa en ny kategori snart - blommor)


Semesterdrömmar



Bilder: hm.com, asos.com, netaporter.com, otticanet.com

Teori

  


I dag är det dags för övningskörning! Sitter och kikar igenom en av teoriböckerna. Ush vad tråkigt. Men
mycket roligare än det jag är van att plugga på! Det är en massa bilder och nästan ingen text. Lika så i den större teoriboken. Skönt! Lite barnbokskänsla ;) Men fortfarande mycket att lära... ska försöka att inte underskatta svårigheten i teori-delen... även fast det är väldigt svårt att inte göra det!

Jani ska också börja köra i gång nu... blev väl lite stressad av att jag har börjat! Men han kan redan köra så han behöver bara lite finslipning (=fusk). Själv får man ju inte ens köra i trafiken ännu... men snart så!


En sån här liten bil har jag kikat på!

RSS 2.0