Hemmakväll


Mumsig mango och papaya smootie


 Nytt te! Har inte testat än med låter super gott.


Superbären. Smakade lite konstigt, men är det får man väl ta?

I kväll blir det lugnt. Sitter hemma och kollar melodifestivalen.
Mycket skit är det ju, men Agnes var grym (och snyggast klädd).
Hoppas verkligen hon går vidare! 



Äntligen!




Hotellet

Nu har semestern äntligen bokats! Två veckor på Alcudia. Ska bli så skönt att komma iväg. Blir vår första semester tillsammans! Och dessutom blir det min första riktiga semester. Underbart att få lite ledigt på sommaren!

Twenty something..


Dagens present


Dagens smycken


Dagens vänner


Dagens present från arbetskompisarna


Dagens blommor 1


Dagens öl


Dagens paj


Dagens blommor 2



Nu är det god natt för mig!

Om jag skulle baka en...





Om jag skulle baka en tårta till i morgon skulle jag definitivt vilja ha såna här ljus.
Men det har jag inte så det blir ingen tårta!

Klar!


Fint med lila!


Ett färdigstädat kök! =)

I dag har det varit en lång dag. Fullt upp hela dagen vilket var skönt för tiden gick så snabbt! Skyndade hem för att städa det sista. Men nu är det så gott som klart!

Fredag i morgon, ska bli mycket skönt! 
 

Hur nyfiken får man vara?



Min karl är den mest nyfikna person som finns!!! I dag när han kom hem frågade han om jag hade hittat min födelsedagspresent än. Fattade inte vad han menade eftersom jag inte fyller år förrens på fredag. - Hittar du inte något här hemma som inte passar in? Han kan alltså inte hålla sig ens när det är en present han köpt åt någon annan (=höjden av nyfikenhet). Själv är jag inte så nyfiken av mig, så jag struntade i det. Tänkte att han bara håller på och bråkar.

Men nyss när jag skulle hoppa in i dushen så ser jag ju vad han har köpt! Då har han ställt en parfym på min hylla! Uppföljaren (om man nu säger så om parfymer) av min favoritdoft (Gucci II)!!! När vi va på NK sist var det en dam i parfymdisken som sa att han borde köpa den till mig. Bra sagt! För nu är den min.

 Men jag får inte öppna förpackningen förrens på fredag. Han är rolig han. Så nu står den där på hyllan... och väntar. 

Sånt jag gillar


Man tager det man haver


Dagens sämsta

Dagens sämsta är utan tvekan Viasat som har snott Champions League från svenska folket! I kväll går jag miste om det hetaste matchen på länge bara för att Viasat har tagit över sändningarna. Matchen finns inte ens med på pay per view.







Städa, städa varje fredag...

... för på fredag är det min tjugofjärde födelsedag. Kan inte förstå att tiden går så snabbt.

Det är så konstigt att fylla år nu för tiden, för man vill inte bli äldre, men heller inte yngre (för tänk vad lite man visste om livet för bara några år sedan)! Men så kommer man väl alltid känna. På så sätt är det härligt att bli äldre, speciellt när man tänker på hur mycket man har åstadkommit.

En del saker förändras inte bara för att man
blir äldre!


Trots att det är fettisdagen har jag inte ätit en enda semla idag! Även fast det stod framdukat 30 semlor i fika rummet när jag kom ner!  Jag måste nog vara den enda i Sverige som tycker att semlor är överskattade! De ser mycket godare ut än vad de är.

Glad fettisdag alla semmelälskare!

Orutinerad



För stor tröja.

Jag är i vanliga fall expert på att köpa kläder utan att behöva prova. I synnerhet när det gäller H&M. Men icke. Tycker att det är snyggt med cardigans som sitter lite löst så jag köpte en storlek större än vanligt. Hmm.. vet inte vad jag tänkte. Sen köpte jag ett par marinblå chinos i min vanliga storlek. För stora (trots att jag gått upp i vikt). Blir man trött eller.

Något man inte blir trött av är att spana in resor till sommaren. Just nu lutar det åt två veckor på Alcudia. Men får se vad det blir vi har inte riktigt bestämt oss.

Nej nu blir det i tv-soffan någon timme sen är det god natt för mig! 


 


Vinterpromenad

I dag är det härligt ute. Det är lagom kallt och lagom mycket snö. Så här tycker jag att det ska vara hela vintern!




Dukat bord


Var hembjudna till mamsen och papsen på middag i eftermiddags. Det serverades potatisgratäng och kärlknöl (för er som inte vet så är det kallskuret kött som man innan tillagning lägger i saltvatten, så att det blir en härlig salt smak på köttet). En klar favoriträtt i min familj!

 Bordet var färdigdukat när vi kom.



Mumsig efterrätt.

Sailor




Bilder: scorett.se, netaporter.com, leshop.se

Hur fantastisk är inte denna bild?



Bild: Vogue UK, july 2005
Photographer: Tim Walker

Nej...



Vad är det jag ser när jag tittat ut idag? Snö! Åhh... dessutom är det nästan plusgrader ute (=slask).

Ingen övningskörning blir det idag heller. Pappsen vågar sig inte ut på vägarna med mig framför ratten idag. Men man får ingen lust att gå ut när det är sånt här väder. Kan inte våren komma snart så att jag någon gång får lägga undan min hemska vinterjacka?

Som ni ser har jag ändrat utseendet på bloggen. Men oj vad jag har kämpat. Ska väl fortsätta klura lite men nu får det vara nog för ett tag.


Inspiration





Bilder: wingardhome.com


Se upp..




... på vägarna! För nu har jag (åter igen) börjat övningsköra. Nu när plugget och licensieringen är klar har jag inget att skylla på längre. Tänkter inte ha semester utan körkort och bil!




Efter övningskörningen blev det ett stopp hos mormor för fika.

Kvällen för mig blir lugn. Har ingen lust att hitta på något... eftersom det har varit så mycket på jobbet på sistone känns det så skönt att bara vila. Känns som om det behövs. Dessutom ska jag ut igen med pappsen och köra i morgon igen. Om jag själv får bestämma så blir det körning ute på vägarna, men tyvärr är det ju inte jag som bestämmer så det blir nog bara några varv i industriområdet. Han är inte lika ivrig som jag (eller också är han bara rädd om oss och bilen).  


Middag framför tvn



Blev inte riktigt den maten som vi planerade. Köpte världens godast creme fraiche
med saffran och tomatsmak som vi dränkte in laxen i. Och hemmagjord mos såklart.
Och avokado, som alltid om Madde och Lisen får bestämma.




Så mycket som Lisen babblar på kan man ju inte koncentrera sig på det som är på tv.
Måste skaffa henne en karl. Snarast. ;)

Fredags lax!



Nu är har flis och jag en myskväll igen och då blir det lite matlagning! Vi gillar samma saker så det är alltid lätt att hitta på nått med henne! ;) I kväll bjuds det på saffranslax med potatismos (men ej för löst enligt order från gästen). 

Mums! 


Drömväskor...

Min kära Bayswater i en något (eller rättare sagt mycket) lyxigare modell... Men detta förblir en dröm. Kanske får bli en trisslott på väg till jobbet i morgon?  

Ville inte...

Halvvägs... snyft

... klippa men var tvungen. Känner mig stympad och dessutom ser fingrarna ser ut som korvar. Naglarna på höger handen vill aldrig bli lika långa och fina som på vänster... så tillslut åker nagelsaxen fram. Nu är alla naglar korta små bejbinaglar. Tack gode gud för nagellack.

Och nej, jag hade inget roligare att skriva om nu.

Små problem blir stora i min lilla värld ;)

Kvällens middag




Blanda med pasta - sen är det klart!

Perfekt.


Ett skepp kommer lastat...

... med nya godsaker från Eleven. En locktång från Björn Axén som jag tjatat om så länge, och en bronzer från Too Faced. Kan vara så att jag bara var tvungen att köpa den pga den söta asken. Flis, håll utkik! ;)


Sent ute..



Skulle precis klicka hem två t-shirtar från newcitylove.se efter att ha sett dem i tidningen, men självklart fanns det bara stora storlekar kvar! Jag missade 5 preview samarbetet med weekday... och nu det här. Hmm... man ska inte fundera, man ska köpa direkt utan att tänka efter! Där fick jag för att jag för en gångs skull försökte göra ett genomtänkt köp. Hela världen går under. Eller inte.


Det där rummet...

.... som bara är mitt blir ju aldrig klart! Vet inte riktigt hur jag vill ha det. Eller jo, det vet jag men just nu saknar jag inspiration! Vet inte riktigt hur jag ska få till det... behöver mycket mer förvaringsmöjligheter men vet inte hur jag ska få det snyggt utan att det ser ut om förvaring om man säger så. Har kikat runt lite på olika saker men jag kan ju inte riktigt.... i huvudet har man ju en bild av exakt hur det ska se ut, men som det ser ut nu är jag långt i från. Hmmm... här är iaf lite fina saker!

 


Ja vet... den där tapeten, igen.. Kan bara inte släppa den!

Vad händer?


Mårten känns ju som redan som klassiker,
men fortfarande hysteriskt kul. (Han svarar på frågan om
hur han ser på finanskrisen).

Visst är det den värsta finanskrisen i modern tid, men det kändes (eller kanske var det ett önsketänkande) som om att marknaden höll på att stabilisera sig. Men nu blir det ju bara värre och värre. Man spår ju till och med att reporäntan kommer att närma sig nollan! Hoppas att det stabiliserar sig snart, annars blir det nog fortsatt kaos för mig om dagarna...! Hoppas hoppas på bättre tider...

Men man har ju turen att inte ha så många nollor efter saldot på sparandet, bara en massa lån!  ;)



Dagen har som sagt varit lite galen. Men nu känns det i alla fall som om jag har kontroll över det mesta (så gott som det går iaf...). Kom hem för bara en stund sen, så nu är det dags för käk och sedan ska jag fortsätta kika på Dirty Sexy Money. Den är ju verkligen hur bra som helst. Synd bara att det inte kommer bli fler än 2 säsonger.. typiskt.



 

Stress

I dag har det varit hemskt mycket att göra på jobbet... trots att jag knappt tog lunchrast! Helt slut...

Men som tur var fick jag finbesök idag av Millan, Neo och Moa. Skönt att tänka på ngt annat än bara jobb hela tiden!

Nu ska jag fortsätta mitt Dirty Sexy Money race, för finns det ngt bättre än en bra tv-serie när man måste stressa ner? Tror det är därför jag alltid blir lite smått besatt av de tv-serier jag fastnar för. Så avkopplande att leva sig in i någon annans liv så att man slipper oroa sig för allt i sitt eget..



Nya fina tulpaner har jag i alla fall...  blir så glad av blommor - jag tror att jag har blivit pensionär! Jag har till och med hållit min hortensia i liv i över en vecka (den behöver vatten varje dag det är därför jag är så stolt...). Jaja, pensionär vid 23 års ålder kan ju aldrig sluta bra... ;)


 

Inredning online..



Gillar verkligen den här serien från Fröhus. Speciellt ljusluktorna som jag sett i olika sammanhang tidigare men aldrig vetat vart dem finns att köpa! Vill ha den svarta längst fram i bilden och den lite större lyktan fast i svart. Tror nästan att jag måste slå till!

Bild: designonline.se

Dirty sexy sunday



I dag blir det Dirty Sexy Money-marathon. Ska kika från början på första säsongen =)

Blir en härlig söndag!

Har laddat upp med min nya drog - organiskt örtte. Älskade verkligen det jag köpte sist, så idag blev det två nya smaker för det jag köpte förra veckan är nästan slut....




Ballerina

     


Översta raden: Miu Miu, H&M, Jimmy Choo
Nedersta raden: Asos, Maloles, Top Shop


Måste ha nya ballerinor inför våren. 
Men vilka jag ska slå till på är inte så självklart.. lite inspiration behövs dock alltid! 



Bilder: topshop.com, netaporter.com, asos.com, hm.com


Dagens rosor...


... går till alla mina älskade vänner och familjen. Vilken tur jag har som har er! Och sen vill jag även ge en liten ros till mig själv också eftersom jag inte har fått någon av Jani trots att jag tjatat.

Hoppas alla får en trevlig Alla Hjärtans Dag!

Gårdagen..


Schyssta glajjer va? ;)

I går var vi hos Natta och firade hennes födelsedag! Hon hade som vanligt fixat massor, goda drinkar och god plockmat! Vilken värdinna hon är, den där Nathalie =)




Blake



Bild: Vogue (Photographed by Mario Testino)

Fantastiska bilder på Blake Lively i nya Vogue! Älskar hennes jumpsuit!

Det svämmar över...

... av blommor. Nu har jag fått mer blommor, men den här gången av mina kära kollegor! Fina va?



Vårskor!




Skor från Balmain, Marni och Sigerson Morrison.
Bild netaporter.com

Licensierad!

Jaaa!!

Äntligen grejade jag licensen!

Men fy vad nervös jag var.. har aldrig varit med om liknande!

Men nu är det klart!

Bästa dagen på länge!




Mer blommor



Förresten fick jag blommor idag! En jättefin bukett av Malin som var här och hälsade på! Som jag skrev igår; man blir så glad av blommor! Kan behövas - speciellt idag!


Slutspurt och magont

Idag har jag pluggat som en galning!

Vill egentligen fortsätta för jag är så rädd att jag missat en massa viktiga saker! Men tror inte att mitt huvud klarar mer idag... jag får helt enkelt lita på mig själv! Men det var länge sen jag var så nervös inför en tenta... och det onda i magen blir nog inte bättre av att jag pressar mig ännu mer idag. Jag önskar att jag var den som kunde slå i underläge och inte den som alla tror ska klara sig. Det börjar bli tröttsamt.

Nu sitter jag i soffan, har gjort en kopp te och tänt ljus. Ska försöka slappna av så mycket som möjligt och bara ha en lugn och skön kväll.


Jaaa!

Hittade ett klipp från Semestersvenskar som jag försökte citera för ett tag sen. Fortfarande hysteriskt kul!!!


http://www.youtube.com/watch?v=EA7AXn3ZJdM



Uppladdning!






Har varit och handlat blommor, god frukt och nytt te för att ladda upp inför de sista dagarna av tentaplugg. Att man kan bli så glad av så lite!

Kvällens middag



Syrran bjöd på god mat, risotto med kidneybönor och cashew.

Hembesök



I dag är jag hemma hos min syster och pluggar. Är inte och hälsar på så ofta men dom har fått jättefint hemma. Och så har dom så mycket roliga saker =) Tavlan på bilden har jockes mamma målat (www.kreativak.se). Den är så himla fin! Tyvärr var det svårt att få en bra bild med mobilen...

 


Här är lite andra roliga saker... dom har världens snyggaste matta i vardagsrummet som ser ut som en gräsmatta =) Sen har dom en saltkristalllampa som renar luften och självklart har syrran spirulina te! 

Nej, nu måste jag fortsätta plugga och sluta gå på upptäcksfärd i deras hem... haha. Råttan is calling! 

Faros



Middagen blev som sagt på Faros. För min del blev det först grillad Halloumi med tomat. Till varmrätt oxfilé med dijon, bacon, paprika och gräddsås. Allt var fantastiskt gott! De andra tog efterrätt men jag är inte så förtjust i det så jag tog en Martini i stället. En mycket trevlig kväll!

Pluggdag

I dag har jag varit duktigt och suttit och räknat hela dagen! Har hunnit med en massor... så skönt! Ångesten har lättat en aning...

Kvällens planer är middag på Faros på söder. Ska bli trevligt! Men man vill ju knappt ge sig ut i det här slaskvädret... Nu får det snart ta och bli vår!



Tulpaner = härliga vårkänslor!


Slutkörd...

Kom nyss hem från jobbet... är helt slut! Men det var en mycket bra dag på jobbet trots att det var lite körigt.. Planerna inför kvällen är att bara ta det lugnt och inte tänka en enda sekund på swed sec. Ska samla alla krafter jag kan inför imorgon då jag är plugg-ledig.



När jag kom hem hade jag i alla fall en trevlig överraskning, nya ELLE! Alltid lika härligt! Och med min favorit Caroline Winberg på framsidan, hur grym är inte hon? Dessutom har hon en fantastisk klänning... från Luella såklart (dvs inte i min prisklass). Ser så härligt somrig ut! Men just nu har jag siktet på en klänning från Whyred. Tyvärr har den inte kommit ut i butik än.


Bild: whyred.se

Kvällens...



Födelsedags firande = mumsig tårta. Ser den inte härlig ut? Borde kanske inte ha sovit den där extra timmen i morse då jag egentligen skulle ha tränat med morsan...

Nej det är inte jag...


 




Nej det är inte jag den här gången. Det är min mor som shoppat från Asos. Fina grejer va? Hon brukar alltid säga att det är synd att jag ärvt hennes sämsta egenskap... shoppingen.


Sovmorgon


I dag försov jag mig!!! Panik! Vaknade kl 9 då mötet på jobbet började... Lite halvjobbig morgon med andra ord.  Men sen blev dagen bara bättre. Tills nu. För nu måste jag plugga natten lång. Förresten köpte jag skor. Det var bra. 



 

Sjukt kul...

Ni måste spana in det här You Tube-klippet! Det är jag och min kära sambo i ett nötskal... eller hur?!!

http://www.youtube.com/watch?v=S1ZZreXEqSY



Skål!





Semestertankar..



Har börjat kika runt lite på vart vi kan tänkas åka på semestern i sommar. Inte lätt att hitta något... Har kollat lite på Kroatien (Split) men hittar bara dyra resor. 12000 kr per person för 2 veckor... Men jag skulle gärna åka dit. Men vi får väl se om vi hittar ngt.. nu ska jag fortsätta jakten!

RSS 2.0